SEKS sa EX (bivšim – bivšom)

momak i devojka1

To što je pukla ljubav između vas ne mora da znači da mora i seks. Samo zato što vam nije išlo u vezi ne znači da mora da se prekine ono što je funkcionisalo dobro. Osim ako loš seks nije bio glavni razlog raskida.

Niko drugi ne poznaje bolje vaša tela od vas samih, znate kako jedno drugom da pristupite  i to radite sa velikom lakoćom. Nema  potrebe za ustezanjem, pretvaranjem, glumatanjem. Takođe u periodu  Između dve veze, seks sa bivšim može biti najbolji način da se libido bude okupiran i srećan.  Međutim poslednje što želite je da se stvari zakomplikuju. Ako niste preboleli svoju bivšu ljubav, nemoj te ni pokušavati.

Sve dok ste sigurni da tražite samo prijateljski seks a ne i povratak stare ljubavi koja se odavno istrošila, zadovoljstvo će biti veliko. Nemojte nikako koristiti „seks sa bivšim“ kao metod oživljavanja nečega što se već završilo. Uradite to zato što je zabavno, i zato što oboje možete da uživate. Radite to bezbedno i bez emocija. Evo par saveta kako:

1) Pustite da prođe određeno vreme

I ako ste imali prijateljski raskid, opet je potrebno određeo vreme da se ohladite pre nego što zgrabite zabranjeno voće zvano EX-SEKS. Što je veza bila duža to vam je potrebno više vremena. Za neke ljude to znači par meseci. A za druge to može biti godina možda čak i više. U svakom slučaju ne želiš da završiš u stanu biše-bivšeg i da se umesto sa dobrim seksom sve završi svađom i izvlačenjem starih problema iz naftalina. Moraš pustiti da se kolač ohladi pre nego što ga zagrizeš.

2) Neka vaše namere budu jasne

Stavite joj-mu do znanja da niste zainteresovani za obnavljanje stare veze, i da tražite samo malo zabave. Ne bi bilo loše ukoliko bi ste rekli da ste počeli da se viđate sa nekim, tako bi ste još više ukazali na svoje namere.

3) Izbegavajte noćenje

Noćenja su za ljude u vezi a ne za bivše koji su sada „POJAČANI PRIJATELJI“. Suština je u Izbegavanju razmene emocija, a noćenje kod bivše-eg  bi stvorilo sasvim dovoljno vremena da dođe do obnavljanja starih osećanja što znatno može zakomplikovati ono što je trebalo da bude samo igra.

4) Ne vraćaj se u prošlost

Neka vaša prošlost ostane istorija. Ne pričajte o tome zašto je pošlo naopako, šta je ko rekao ili uradio. Takođe vodite računa o tome da su i razgovori o lepim stvarima podjednako opasni. Potpuno izbrišite prošlost. Ponašajte se kao da ste samo prijatelji koji imaju seks, kao da se ništa nije desilo pre i ostaćete hladne glavi bez osetljivih posledica.

5) Ne idite na sastanke

Izbegavajte odlaske u bioskop, kafu, šoping ili bezazlene šetnje po parku. Očigledno je da vas dvoje niste imali uspeha u gradnji veze, zašto bi ste sada radili na tome. Ovo je jedan od glavnih razloga što trentno imate samo seks. I zato nema potrebe da glumite zaljubljen para kada to više niste.

6) Ne zaboravite da se viđate sa drugim ljudima

Bez obzira na to koliko uživate u seksu sa svojim bivšim, još uvek postoji razlog što je bivši. Ovakav seks treba samo da vam je usputna stanica na putu do neke nove veze. Postoji još mnogo slobodnih osoba, i treba da se potrudiš da ih upoznaš. Nemoj upropastiti mogućnost da upoznaš nekog novog samo zato što si bio-la u krevetu sa bivšom-bivšim. Uvek imaj na umu mogućnost da bivša-ši pre tebe nađu nekog novog, i onda ćeš u potpunosti ostati solo.

7) Zaštiti se

Neosporiva činjenica je to da ona-on više nije tvoja devojka-dečko, i  da nema potrebe da razmisljaš da li ima nešto sa nekim ili ne. Takođe pošto ti je EX, ona-on nema obavezu da ti to govori. Zato budite bezbedni i uvek koristi maskulan kondom.

 

One Response to SEKS sa EX (bivšim – bivšom)

  1. Jelena says:

    Sve sto ste napisali da ” ne radimo” sam radila… :S verovatno ga zato jos uvek i volim….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>