SASTANAK NA SLEPO

prvi sastanak (vaspsiholog.com)

Sastanci na slepo slični su svakom prvom sastanku, samo nas je možda malo više strah. Prvi sastanak sam po sebi nosi dovoljno „tereta“ zašto bi tome dodavali još šačicu nepoznatog: Kako li uopšte izgleda? Da li je jednostavna ili osetljiva, šta će obući, da li je duhovit ili dosadan, da li je simpatična ili jeziva. Na običnom sastanku pre nego što se uopšte odlučite da je nazovete barem vam je odgovor na zadnje pitanje poznat.

Do sada još niste ništa probali, dakle, krajnje je vreme za avanturu. Možda je to početak nečeg lepog. Zato se otvorite novom prijateljstvu ili mažda čak vezi – Ne brinite se, spremni ste da vam se nešto desi.

Ne zaboravite da osoba sa kojom treba da se vidite na ovakvim sastancima ima najmanje toliko pitanja kao i vi. Povećajte šanse za uspeh ili barem osmislite vreme tokom kojeg ćete upoznavati jedno drugo – tako što ćete uvažiti savete:

DEŠIFRUJTE: Naravno, niste vidoviti, ali voleli biste da saznate kako izgleda. Detaljno ispitajte osobu koja vam je priredila sastanak. U opisivanju svojih prijateljica žene nikada nisu sasvim objektivne, jer možda smatraju da je devojka bolja od njih. „simpatična“ može da znači neprivlačna, a dobor građena „možda mršava“. Najbolje ćete proći ako zamolite muškog prijatelja da vam organizuje sastanak.

Facebook je najpopularnija socijalna mreža ali i savršena marketing platforma, koja se pored komunikacije i razmene informacija koristi i za promociju samih sebe. Od hiljadu fotografija i najružnija osoba barem na jednoj mora ispasti lepo, normalno da će baš tu, “najlepšu” staviti za profilnu sliku. Zato ukoliko koristite facebook da bi ste otkrili nešto o osobi sa kojom treba da se upoznate, obratite pažnju na to da fb profil često od žabe napravi princa.

POZOVITE Elektronski vid komunikacije tipa SmS, skype, mail, možete da šaljete neko vreme, ali pre ili kasnije moraćete da je nazovete. Poziv je mnogo ličniji, a i sastanak će tako bolje da se odvija, posebno ako ne počnete sa pitanjima: „Čime se baviš“. Još jedna prednost telefonskog razgovora je to što znatno sužava prostor za izmišljanje izgovora za izbegavanje sastanka.

Vreme sastanka: Ključna stvar za svaki sastanak na slepo jeste da treba da se desi preko dana. Ako budete morali da potražite izgovor i pobegnete, uvek možete da kažete da imate poslovni sastanak i time izbegnete nepotrebno crvenjenje zbog nesnalažljivosti. Dobra opcija za prvi sastanak je piće posle posla. Već na početku sastanka možete da joj objasnite da za uveče imate druge planove.

Kako se izvući: Ako je između vas manje hemije nego između slona i miša, prošetajte do toaleta, a usput neprimetno zamolite konobara da vam odmah donese račun.  Unapred dogovoreni poziv vašeg prijatelja bio bi previše providan.

Ne u krevet: Mnogo muškaraca kreće u napad već na prvom sastanku. Greška. Nikada, ali stvarno nikada nemojte prvi da joj predložite skok u krevet. Ako to želi, neka vam kaže ili nagovesti. I ako vam na sastanku ide više nego odlično, nema potrebe da srljate, kada već potajno znate kako bi mogao da se završi drugi sastanak. Otpratite je do kola ili kuće i budite tajanstveni do sledećeg puta.

autor: markoneli
fotografija: vaspsiholog.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>