Previše televizije, manje seksa!

tv gledanje

Na dugačkoj listi stvari koje se prigovaraju gledanju televizije, između ostalog se nalazi prigovor da ubija želju, za seksom kao i da smanjuje strast između partnera. Italijanski Psiholog i Seksolog  ustanovio je da parovi koji u spavaćoj sobi imaju televizor, dvostruko manje vode ljubav nego oni koji ga nemaju. Istraživanje kojim je obuhvaćeno oko 550 parova, sprovedeno je sa ciljem utvrđivanja uticaja televizora na ljubavni život. Rezultati su bili veoma zapanjujući: Parovi u čijoj sobi nema televizora su vodili ljubav dva puta nedeljno, odnosno 9 puta mesečno, oni parovi koji su imali tv u spavaćoj sobi dvostruko ređe, odprilike 4 puta mesečno. Takođe u toku ovog istraživanja uočeno je da akcioni filmovi i filmovi sa nasilnim sadržajem odvraćaju od pomisli na seks preko 50% parova dok rijaliti šou ubija želju za seksom kod trećine parova.

Glavni problem kod televizora i njegovog uticaja na ljubavni život je to što je za dobar odnos potrebna komunikacija između partnera, a gledanje u crnu kutiju smanjuje vreme za istu a sati provedeni ispred njega nas toliko iscrpljuju da posle jedino što želimo je da utonemo u san.

photo: news.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>